Rezerwacja stolików pod nr +48 12 292 22 12 SE RU IT HU FR DE EN PL hostel krakówrestauracje Kraków

Restauracja Kraków

OFERTA WIGILIJNA
W RESTAURACJI GOŚCINIEC POD ZAMKIEM

Z okazji  Świąt Bożego Narodzenia restauracja „Gościniec Pod Zamkiem”
już po raz kolejny ma zaszczyt zaprosić Państwa na kolację wigilijną, która tradycyjnie
odbędzie się 24 grudnia. Na tak szczególną okazję nasi kucharze przygotują dla Państwa
uroczyste menu, w którym nie zabraknie tradycyjnych bożonarodzeniowych specjałów.
Gwarantujemy również profesjonalną obsługę oraz świąteczną atmosferę
przy staropolskich kolędach, choince oraz opłatku.

 
 

MENU 160 zł / os.

ZUPA
Barszcz Czerwony z uszkami
lub
Zupa grzybowa

 

DANIE GŁÓWNE
Smażone dzwonko z karpia podane z kapustą z grochem
lub
Kotlet z dorsza podany na czerwonej kapuście z orzechami i rodzynkami

 

DESER
Kluski z makiem i żurawiną
lub
Kutia

 

BUFET SZWEDZKI
(bez ograniczeń)
Śledzie w śmietanie
Śledzie w przyprawach korzennych
Ryba po grecku na ciepło
Sałatka śledziowa
Pierogi z kapustą i grzybami
Karp w galarecie
Paszteciki z nadzieniem grzybowo-kapuścianym
Bufet słodkości
Kutia
Kluski z makiem
Sernik
Piernik

Bufet z Napojami gorącymi i zimnymi (bez ograniczeń)
Kawa, Herbata
Kompot z suszu
Woda mineralna gazowana / niegazowana
Soki owocowe

 

Pobierz menu wigilijne dla gości indywidualnych

 

KIERMASZ ŚWIĄTECZNY

Pierogi za kapustą i grzybami 1 kg – 25 zł

Uszka z kapustą i grzybami 1 kg – 32 zł

Karp smażony 1 szt (160g) – 8 zł

Karp w galarecie 1 szt (180g) – 14 zł

Kutia 100g – 6 zł

Kluski z makiem 200g – 8 zł

Kompot z suszu 250 ml – 2 zł

Barszcz czerwony 300 ml – 4 zł

Zupa grzybowa 300 ml – 8,5 zł

Krokiety z kapustą i grzybami 1 szt. – 3 zł

Makowiec 1 kg – 30 zł

Sernik 1 kg – 34 zł

 

Pobierz ofertę kiermaszu świątecznego

 

 

OFERTA WIGILIJNA DLA FIRM

Pragniemy również zaprosić do współpracy wszystkie firmy zainteresowane organizacją przyjęcia
wigilijnego lub spotkania opłatkowego dla swoich pracowników. W organizacji tego typu
przyjęć mamy długoletnie doświadczenie i dokładamy wszelkich starań, aby nasi goście byli
w pełni zadowoleni. „Gościniec Floriański” polecamy osobom, które chciałyby w pełni
doświadczyć magii Świąt Bożego Narodzenia w Krakowie. Widok na pięknie ozdobioną ulicę
Floriańską oraz smak tradycyjnej świątecznej kuchni uczynią ten dzień wyjątkowym.
Do dyspozycji naszych gości oddamy w ten wieczór trzy świątecznie przystrojone, kameralne
sale.Klientom, którzy poszukują spokojniejszego miejsca, polecamy „Gościniec pod Zamkiem”,
usytuowany tuż przy Wzgórzu Wawelskim, niedaleko od urokliwego Kazimierza. Restauracja
przy ulicy Stradomskiej dysponuje kilkoma niezależnymi salami, które dzięki świątecznemu
przybraniu w pełni oddadzą piękno Bożego Narodzenia. Wychodząc naprzeciw Państwa oczekiwaniom,
możemy udostępnić salę taneczną, a także zorganizować zespół muzyczny lub DJ-a.

 

MENU 65 ZŁ / OS.

 

ZUPA

Barszcz czerwony z uszkami

lub

Zupa grzybowa z makaronem

 

DANIE GŁÓWNE

Smażone dzwonki z karpia z kapustą z grochem

lub

Filet z dorsza z migdałami podany z młodymi ziemniakami
i surówką z czerwonej kapusty z rodzynkami

 

DESER

Makowiec

lub

Sernik z rodzynkami

 

 

MENU 80 ZŁ / OS.

ZUPA

Krem grzybowy z oliwką pietruszkową i chipsami z ziemniaków

lub

Krem z kiszonej kapusty z smażonym grochem i kminkiem

 

DANIE GŁÓWNE

Karp soute w sosie kurkowym podany
z zapiekanką cebulową i zestawem surówek

lub

Łosoś pieczony w papilocie z bakaliami i suszonymi śliwkami
podany z plackami ziemniaczanymi i warzywnym ratatouille

 

DESER

Tarta jabłkowa z paloną bezą i sosem karmelowym

lub

Ciastko czekoladowe z wiśniami marynowanymi w wódce

 

NAPOJE

Woda mineralna,
Bufet kawy i herbaty,
Kompot z suszu

 

 

 

MENU 120 ZŁ / OS.

PRZYSTAWKA

Pierogi z kaczki podane z na puree z selera i sosem krewetkowym

lub

Pasztet z łososia z żurawiną i tostami z makiem

 

ZUPA

Wigilijna zupa rybna aromatyzowana brandy

 

DANIE GŁÓWNE

Polędwiczki wieprzowe w sosie z czerwonego wina
z zapiekanką ziemniaczaną i tagliatelle z cukinii

lub

Filet z Karpia z gołąbkiem nadziewanym ryżem jaśminowym,
borowikami oraz sałatka ziemniaczaną z kozim serem

 

DESER

Lody makowe na piasku z piernika z tymiankiem

lub

Ciasto orzechowe z lodami cynamonowymi

 

Pobierz menu wigilijne dla firm